Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nieuws

nieuws.png
DT4_1171520507_cut.png

Jasper wint de Deutschland Tour!

De 4-daagse Ronde van Duitsland kende dit jaar een uitzonderlijk sterke bezetting en vier pittige etappes in de buurt van het Harz Gebergte – een gebied op de grens van voormalig Oost- en West-Duitsland. Een massasprint behoorde altijd tot de mogelijkheden maar was nooit een evidentie. Na twee 5e plaatsen sloeg Jasper zijn slag in de 3e rit. Vanuit een fel uitgedund peloton ging hij op 3km van de finish alleen aan de haal maar hij zag een sterkte Asgreen op iets meer dan een kilometer van de aankomst weer komen aansluiten. Omdat Asgreen zich niet de snelste wist, moest Jasper kiezen tussen een mogelijke ritoverwinning of samen voldoende voorsprong vergaren voor de wenkende rode leiderstrui. Jasper gokte op het tweede, een keuze die hij zich de volgende dag gelukkig niet beklaagde. Met 13 seconden voorsprong kon hij de laatste etappe aanvatten en met de steun van een sterk Trek-team wist hij zijn voorsprong vast te houden. Voor het eerst in zijn prof-carrière schreef Jasper zo een meerdaagse op zijn naam, en daar was hij bijzonder gelukkig mee!

Jasper rijdt een sterke Tour de France maar kan zijn ambitie niet waarmaken

Met start in Brussel was Jaspers 3e Tour de France sowieso iets speciaals, maar ook een ronde waar hij met een duidelijke ambitie naartoe trok: een rit winnen. Met name de 3e rit met de passage langs de champagne-wijngaarden van Daniel Etienne en aankomst in Epernay was bv. een rit die hij had aangestipt. Maar die finish was echt wel lastiger dan het roadbook liet uitschijnen - dat hebben we zelf proefondervindelijk kunnen vaststellen! Toch wist hij daarin een onverhoopte 3e plaats te behalen na de onnavolgbare Julian Alaphilippe, een topprestatie! In de massasprints die eerste week reed hij telkens top-10, en dat – zoals we intussen weten – zonder steun van een echte sprinttrein. In de 9e rit naar Brioude zag hij een nieuwe opportuniteit en Jasper zat inderdaad zoals gepland in de ontsnapping van de dag. Maar in de laatste klim zat een stukje dat net te steil was voor hem en hij zag hij een lepe Daryl Impey van hem en zijn vluchtgenoten wegrijden. Een vijfde plaats werd zijn deel.

In de 21 ritten die de Tour telt wist Jasper uiteindelijk liefst 9 keer in de top-10 te eindigen, en alhoewel die verhoopte ritwinst er niet is gekomen, maar hij dus met fierheid terugblikken op zijn Tour de France.

De laatste voorbereiding op de klassiekers, de Tirreno-Adriatico

 • Rit 7, tijdrit in San Benedetto del Tronto: terwijl Victor Campenaerts naar zijn eerste Worldtour overwinning reed, haspelde Jasper dit verplichte nummer op kruissnelheid af.

 • Rit 6, Matelica - Jesi: deze etappe, die twee wijnstreken van de Marche verbond, moest en zou eindigen in een massasprint. Jasper mocht geen hulp van een ploegmaat verwachten vandaag, gokte op het verkeerde wiel en sleepte een 11e plek uit de brand.

 • Rit 5, Colle di Metauro - Recanati: de organisatie had nog een tweede minstens even zware rit in petto, en terwijl Jasper moest bekomen van zijn inspanningen van gisteren, ging vandaag Mads Pedersen mee in de aanval. Standhouden deed hij niet, maar zijn 7e plaats in deze "zwaarder dan Luik-Bastenaken-Luik etappe" dwong bewondering af.

 • Rit 4, Foligno – Fossombrone: omdat deze finale sowieso te hoog gegrepen was trok Jasper in de aanval om er een stevige training van te maken. Mooi om te zien voor ons maar super lastig voor hem. Op 50km van de finish was het verhaal over, maar hij was nietemin tevreden van zijn dagje.

 • Rit 3, Pomarance - Foligno: na de langste rit (223km) van deze Tirreno mengde Jasper zich nog eens in de massasprint en dat leek ondanks al de chaos aardig te gaan lukken. Maar één seconde later zag het er weer anders uit: een kleine aarzeling, een aantal renners die links en rechts langszij kwamen, eventjes ingesloten geraken... Toch moet deze 8e plaats hem een vertrouwensboost geven.

 • Rit 2, Camaiore - Pomarance: na een vrij rustige etappe begon de slotklim met een erg steil gedeelte en daar spotten we Jasper nog in het wiel van Van Avermaet. Als hij die had kunnen volgen was hij vandaag op het podium geëindigd, maar met Jaspers postuur was dat niet erg realistisch. Hij kon zich toch nog behoorlijk goed handhaven en kwam als 55e over de streep.

 • Rit 1, ploegentijdrit in Lido di Camaiore: terugkeren in competitie na ziekte is altijd een vraagteken en al helemaal indien die eerste rit een ploegentijdrit is, waar elk moment van zwakte genadeloos wordt afgestraft. Het leek lange tijd goed te gaan maar op enkele kilometers van de finish raakten Mads en Jasper plots het wiel van hun teamgenoten kwijt.

 

Ronde van de Algarve

 • Rit 5, Faro - Alto do Malhão: Jasper en zijn entourage hebben besloten om niet meer van start te gaan in deze laatste rit waarin hij sowieso niets te zoeken had. Ze denken dat een dagje rust zinvoller is om klaar te zijn voor het Belgische openingsweekend van volgende week.

 • Rit 4, Albufeira - Tavira: de rit was voorbestemd om op een sprint te eindigen, maar op de beklimmingen onderweg had Jasper het knap lastig, niet abnormaal na de zware val van woensdag. Sprinten was dus niet aan de orde, maar hij eindigde wel mooi in het peloton.

 • Tijdrit in Lagoa: gezien de omstandigheden was 81e best nog een aardig resultaat

 • Rit 2, Almodôvar - Alto da Fóia: het enige wat vandaag telde, was hoe Jasper de dag zou doorkomen, en dat was - na een vrije goede nacht - beter dan verwacht. Morgen nog een dag van recuperatie…

 • Rit 1, Portimão - Lagos: dat de vroege vlucht Portugezen veel te vroeg ingerekend was al een teken dat er ondanks de bijna 200km niet echt gekoerst is vandaag. Maar de finale werd dan toch nog spannend, zij het om de verkeerde reden: op 7km van de finish tikte Jasper het voorwiel van zijn ploegmaat aan en sleurde in zijn val en groot deel van het peloton mee. Jasper bleef opvallend lang liggen maar we zagen in beeld dat hij de rit samen met John Degenkolb kon uitrijden. De schade beperkt zich blijkbaar tot schaafwonden.

 

Seizoensstart in de Ster van Bessèges

 • Rit 4, tijdrit in Alès: de korte tijdrit eindigde met een pittige klim, niet het soort tijdrit waar we voor Jasper grote conclusies aan willen verbinden; hij finishte als 48e.

 • Rit 3, Bessèges - Bessèges: vandaag werd er vanaf het begin koers gemaakt, in zoverre zelfs dat al op de eerste klim een kleine helft van het peloton op achterstand raakte. Spijtig dat daar ook Mads en Edward bij waren. Ondanks nog verschillende aanvalspogingen ging het met een grote groep richting Bessèges. Jasper was niet tevreden over zijn sprint, misschien was het mét zijn twee ploegmaats net iets anders gelopen…

 • Rit 2, Saint-Genies-de-Malgoirès - La Calmette: met een nieuwe (te) korte rit, nog altijd ideale weersomstandigheden en een rechttoe rechtaan aankomst, zou Jasper zich niet met de sprint bemoeien vandaag en de kans aan een ploegmaat laten. Het werd een sprint van ieder voor zich, geen treintjes gezien, en een Jasper die helemaal achteraan het peloton finishte.

 • Rit 1, Bellegarde - Beaucaire: de aankomst licht bergop was wel iets voor Jasper, en ambitie had hij ook wel, maar in de gevaarlijke finale liep het allemaal een beetje mis en raakten de ploegmaats mekaar kwijt. Een 12e plaats was het resultaat, toch een kleine ontgoocheling…

 
Kramon_TSFtrainingcamp2019_0631.jpg

Nieuwe website Jasper online

De nieuwe website van Jasper Stuyven staat vanaf nu online. Hier kan je informatie rond Jasper vinden, zijn planning van het seizoen, zijn palmares, zijn sociale media en de laatste nieuwtjes.

Bezoek de website regelmatig om geen enkel nieuwsfeit over je favoriete wielrenner te missen.